Sognene (oplysning om)

Jyderup sogn:

Jyderup sogn ligger i den vestlige del af Holbæk kommune. Jyderup sogn har 4.349 indbyggere.

I sognet findes tre børnehaver, en stor kommunal skole (ca.550 elever) og to-tre meget små specialskoler. Der er et lille bibliotek. Der findes et plejehjem med tilknyttede ældreboliger, en institution for psykisk handicappede og en institution for fysisk handicappede. Der er et åbent statsfængsel. Der er idrætshal, svømmehal og idrætsanlæg. Der er i sognet landbrug, en smule industri- og håndværksvirksomhed og der er også rimelig store og varierede indkøbsmuligheder.

Holmstrup sogn:

Holmstrup sogn ligger i den vestlige del af Holbæk kommune. Holmstrup sogn er et af de mindre sogne i kommunen med 513 indbyggere.

I sognet findes en efterskole. Der er i sognet landbrug og ganske få industri- og håndværksvirksomheder. Der er ingen butikker.

Kirkelige tal

For Jyderup sogn: se her