Jyderup Kirke og Holmstrup Kirke

Koncerter

Julekoncerten 3. december 2017 i Holmstrup Kirke, kl. 16.00

Det grønlandske kor Aavaat er et amatørkor, hvor alvor og folkelighed smelter sammen.
Aavaat har hjemsted i København. Koret har et repertoire på omkring 200 grønlandske sange.
20 sangere og én dirigent, synger smukke Grønlandske sange, iført nationalkostumer.

Koret er især kendt fra DR ́s udsendelse – Julehilsen til Grønland. Koret har eksisteret i over 20 år. Koncerten vil vare ca. 1 time, og der vil blive mulighed for at snakke med koret og købe jule cd’er. På gensyn i Holmstrup Kirke. Og på Grønlandsk – Holmstrup kirkemi takunissarsi qilanaaraarput.

 

Tidligere arrangementer

Julekoncerten 27. november 2016 i Holmstrup Kirke

Jyderup : Sikke en koncert i Holmstrup kirke

I overskriften er med vilje udeladt det lille ord : Jul , men så, med eller uden jul : Deres udsendte fra Isefjordens Perle havde alligevel sat kursen sydvest på til Jyderup helt præcis Holmstrup kirke, hvor man havde annonceret med en julekoncert søndag kl.16 med operasangerinden Gitta Maria Sjöberg og de nordiske Spillemænd. Og jeg blev ikke skuffet ej heller min bedre halvdel  og det var åbenbart rygtedes at der ventede en stor koncertoplevelse, for det var svært at få øje på en ledig stoleplads i kirken.. Sikke et musikalsk overskud og engagement de seks professionelle musikere udviste, og hvilen fantastisk symbiose mellem klassisk musik og folkemusikken .

Og skulle nogen fortryde de ikke var til koncerten , så et lille plaster på såret : Holbaekonline.dks  medarbejder havde medbragt lydoptager og videokameraer, så du kan se/gense og høre/genhøre  koncerten  Lørdag d.10 dec. kl. 12.30, søndag11.dec. kl 22 og mandag kl 8.30. Så julen bliver ikke forsømt på Holbaekonline.dk, men hos os kommer julen i modsætning til andre TV- kanaler ikke til at drukne i 100 forskellige opskrifter på juleand.

Vi sender Tv fra bl.a. Jyderupsenderen  og kan ses på Lokalkanalen , samme frekvens/kanal hvor du mellem kl 17-21 kan se tegnsprog

p1030291 p1030288 p1030284

Nytårskoncert d. 30. januar kl. 15.00 i Holmstrup Kirke – Mozart og Strauss

Amadeusensemblet, et af Danmarks førende blæserensembler indleder den musikalske sæson 2016 i Holmstrup Kirke med denne festkoncert.

Programmet byder på nogle af de mest elskede værker for blæsere, bl.a. Mozarts serenade Grand Partita, også kendt fra filmen Amadeus.

Dirigent og konferencier er kirkens organist, Erik Jakobsson.

 

 Afholdte koncerter:

Julekoncert d. 13. december 2015  i Holmstrup Kirke kl. 16.00

Universitetskoret Lille MUKO er et klassisk kor med base i København. Koret har tilknytning til Københavns Universitet, hvor det regelmæssigt fungerer repræsentativt ved officielle lejligheder.

Lille MUKO består af nuværende og tidligere musikstuderende samt andre kvalificerede sangere. Sammensætningen af unge, talentfulde musikstuderende og mere erfarne korsangere er en væsentligt medvirkende årsag til, at koret lige siden oprettelsen i 1967 har hørt til blandt eliten af danske kor.

"Lille Muko"

“Lille MUKO”

Lille MUKO favner bredt og søger at udforske den klassiske musik i mange forskellige sammenhænge, men korets varemærke er den lyriske og inderlige fortolkning af danske sange og salmer. Endvidere har den romantiske kormusik og helt ny kormusik høj prioritet for koret, der ofte har medvirket uropførelser af danske komponisters værker.

Dirigent Jesper Grove Jørgensen er kandidat i musikvidenskab fra Københavns Universitet og dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han debuterede med Tivolis Symfoniorkester i 1975 og har siden haft et omfattende virke som både kor- og orkesterdirigent, bl.a. ved talrige operette- og operaforestillinger ved Den Jyske Opera, Odense Teater og Aarhus Sommeropera.

31. oktober 2015 i Holmstrup Kirke kl. 15.00

Requiem af Gabriel Fauré

Requiem, messe for de døde, sjælemesse, har sit navn efer begyndelsesordene “Requiem aeternam dona eis, domine” – “Skænk dem evig hvile Herre”.

Opera i Provinsens kor under ledelse af Erik Jakobsson. Solister: Pernille Bruun, sopran og Børge Nielsen, baryton.

Ved orglet: Henrik Christensen.

 

Koncert med Kaare Norge

18. oktober kl. 16.00 i Holmstrup Kirke

Arrangør var Kræftens Bekæmpelse

 

25. september 2015 i Holmstrup Kirke kl. 19.30

Regnbuekoret & Väksjö Mandskor

Regnbuekoret fra Kalundborg Musikskole får besøg af Väksjö Mandskor. I den forbindelse afholder de en koncert i Holmstrup Kirke.

Korene synger et par fællesnumre, hvorefter der er en afdeling for hvert kor – med fællesnumre imellem.

Repertoiret er meget bredt – fra Mozarts Ave Verum, over musicals til danske og svenske sange.

 

Lørdag d. 6. juni 2015 kl. 16.00. Sommerkoncert i Jyderup kirke

Erik Jakobsson, den nye organist i Jyderup og Holmstrup, inviterer til sommerkoncert i Jyderup kirke lørdag d. 6. juni kl. 16.00. Sammen med cellisten Camilla Kirchhoff præsenterer han et vidtspændende og varieret program med værker af bl.a. Bach, Vivaldi, Grieg og Messiaen.

Erik Jakobsson som selv medvirker på både orgel og violin, vil præsentere programmet og desuden fortælle om den stærke indflydelse som folkemusikken har haft på musikken i alle tider.

 

19. april 2015 kl. 16.00 – forårskoncert i Holmstrup Kirke

Foråret markeres i Holmstrup Kirke med et spændende og varieret program for klaver, klarinet og sang. Programmet er sat sammen omkring musikstykker, der bærer stemningen af den lysere tid, vi går i møde.

15. marts  2015 – Leonard Cohen gudstjeneste

Holmstrup Kirke – 16.00

Hvad sker der, når Cohens tekster og musik møder gudstjenesten og evangeliet?

 

Jyderup sognegård d. 26. oktober kl. 14:00

Efterårskoncert med Duoen Samklang

Musikalsk årstidsvandring – med et strejf af Kaj Munk og Liva Weel. Vi tager afsæt i efteråret, og så vandrer vi en musikalsk tur rundt i årstiderne; gennem vinteren, ind i foråret, ud i sommeren for igen at finde os til rette i efteråret. Vi skal synge fællessange om den blå septemberhimmel og om at traske langs brombærhegn med plovmuld under fødder. Vi skal lytte til dejlige toner og tekster af danske komponister og digtere, herunder Kai Normann Andersen og Kaj Munk.

Der er lagt op til en hyggelig eftermiddag i Sognegården med underholdning af Duoen Samklang, som består af Elsebeth Dyekjær Kruse med sang og fortælling og Jørgen Kastrup-Larsen ved klaveret. Programmet strækker sig over to timer med kaffepause undervejs.

Gratis entré. Kaffe og kage 20 kr.

 

Julekoncert i Holmstrup Kirke

Søndag d. 7. december 2014 kl. 16.00

Århus Gospel Kvartet & Laura Kjærgaard

Århus Gospel Kvartet vil sammen med Laura Kjærgaard levere en skøn blanding af julesange, salmer og gospel. Der vil blive mulighed for publikum til at synge lidt med undervejs.

Sammen og hver for sig har kvartetten og Laura optrådt med gospel i mange af landets kirker – kvartetten siden 2002 og Laura efter sin andenplads i X-factor.

Fri entre – Alle er velkomne

Julekoncert i Holmstrup Kirke

Søndag d. 1. december kl. 16.00

med Jyderup Sangkor, Holbæk Sangkor og Holbæk Byorkester

Billeder fra en meget velbesøgt julekoncert

 

 

 

Søndag 26. januar  i Jyderup Sognegård kl. 15.00

” DEN DEJLIGSTE VISE “

En forestilling, som tegner et portræt af sangerinden, skuespillerinden og instruktøren Lulu Ziegler. I sandhed en rigtig Diva.

Medvirkende : Anne Juul, Hanne Ilkjær, Dorte Birch og pianisten Vagn Olsen.

 

Forårskoncert Holmstrup Kirke 14. april 2013

 

 

Den årlige julekoncert i Holmstrup Kirke.

Lige omkring 100 gæster havde bevæget sig ud i snelandskabet for at indlede december måned med den årlige julekoncert i Holmstrup Kirke.

I år var det Ringstedkoret, der skulle sørge for julestemningen. Desuden deltog Bregninge-Bjergsted Kirkes børnekor samt Brit Hermansen på blokfløjte. Bjørn Monberg dirigerede Ringstedkoret, og havde bygget en god koncert sammen, så vi startede i det stille med en fællessalme og nogle traditionelle julesalmer med mindre kendte melodier. Derefter fulgte 3 tempofyldte carols samt en fællessalme af nyere dato. Fra nisserepertoiret fik vi et par sange fra “Jul på slottet”, inden Ringstedkoret skulle have en hvilepause. Bregninge-Bjergsted børnekor kom på banen med en adventssang, en makedonsk vise og et gospelnummer, hvorefter Brit Hermansen tryllede en fantastisk “Cantique de Noel” ud af sin blokfløjte, akkompagneret af Maj-Britt Stiedl på klaver.

Alle aktører kom i aktion i de sidste numre, hvilket fyldte vores smukke lyse kirke til bristepunktet.

Vi kunne gå derfra en god oplevelse rigere medbringende den lovede julestemning.

Ringstedkoret    Se eventuelt mere på www.ringstedkoret.dk

Bregninge Bjergsted Kirkes børnekor

Jyderup Kirke 15. april 2012

Koncert: ”Lidt om livet” med Signe Walsøe og Kristian Rasmussen  – Grundet sygdom hos Signe Walsøe,  måtte hun  aflyse den annoncerede koncert. 
MEN heldigvis havde Tolstrup Koret luft i kalenderen,  så de kom og sang for os i stedet for.

Tolstrup Koret

Med et alsidigt repertoire skabte Tolstrup Koret forårs-stemning i Jyderup kirke. Koret bestod ved denne lejlighed af ca. 22 medlemmer i alderen 45-70 år. De sang viser, sange og klassiske værker af bl.a. Evert Taube, Bellmann, Carl Nielsen, Lennon/McCartney samt ungarske folkemelodier.

Desuden fik publikum også mulighed for at røre stemmerne med et par fællessange.

Det var en dejlig eftermiddag med mange fremmødte.

 

 

 

Søndag d. 4. december 2011

Julekoncert

Sted: Holmstrup kirke kl. 16.00.

Ved den traditionelle julekoncert vil Vokalkvartetten INTAKT, deres pianist, samt cellist Therese Ankjær, synge og spille årstidens og højtidens sange.  Intakt har hjemme i Holbæk og har et bredt repertoire med salmer, nye og gamle viser, musicals, årstidssange med mere.

Ingen entre og alle er velkomne.